Rechercher

Register

Thanks for signing-up! You will receive an email with further instructions to activate your account!

username already taken
You already have an account? .

Login

Forgot password?
Don't have an account yet? Register now for using the UI-Designer and the forum or creating projects.
Login to create topics and posts!



Button doesn't release

#1 août 6, 2019 22:46:53 by jacqu0

Button doesn't release

I am connecting a NetIO button to a FHEM* telnet port (confirmed as working separately using the telnet cmd). When the button is pressed it does send the command but then it stays “pressed”, ie it never “releases”.

The connection “FHEMserver” is defined with the following parameters
Host and port: (as appropriate)
Timeout: 3.0
Format: String
Protocol: tcp

The button is defined as follows
Shape, label, textcolor, background, border: (as appropriate)
Sends: set Switch on
Connection: FHEMserver

I have tried various combinations of other attributes without success.

Can anyone provide some help?
Can I connect to a telnet port?
Thanks in advance.

*FHEM is an automation suite

#2 août 10, 2019 08:54:34 by Kalle

Button doesn't release

Hi jacqu0,

what do you mean with - “…it stays pressed”?
Does the button constantly sends the command or does not change his look?
Do you use the parse and format response attribute for this command?
For me it is not clear what you expect after the button press, please describe it in more detail.

Unfortunately there are only two members (mcgiver0510 and my self) in the forum who take care of the users (as far as they can). Sometimes it can take a while until you get an answer, because we don't always look in here.



Reagards,
Kalle

#3 août 11, 2019 17:08:59 by jacqu0

Button doesn't release

Hi Kalle,

Thanks for the reply.

I have attached 2 images of the test page within the app.

1. The unpressed “Direct Lights On” button.
2. The pressed button.

When initially pressed the appropriate command is sent (“set switch on”) and the button image is reversed as in image 2. But instead of the button image returning the initial state (image 1) it just stays as image 2 and further operations (“presses”) of the button does nothing.

I don't need to parse anything returned from the FHEMserver connection.
Regards,
J

Attachments:
attachment screenshots.jpg (69,1 Kio)

#4 août 11, 2019 22:43:47 by mcgiver0510

Button doesn't release

…either the button waits for a response ( and does not get it ) or the TCP connection is lost.
You can try to deactivate the option “requiresSendReponse”.

Edit :
thx for your answer
lg
kalli

Edited mcgiver0510 (août 24, 2019 00:21:35)

#5 août 23, 2019 20:04:12 by jacqu0

Button doesn't release

That sorted it.
Thanks.